Over RDG

Onze vereniging is in 2011 opgericht door General Teresa en Kamikaaskop. Northern Lightning Rollergirls is een van de eerste roller derby teams van Nederland en de eerste in Noord-Nederland. Een paar jaar later is er nog een vereniging gestart in Groningen, namelijk de Roaring Thunder Men’s Derby, het allereerste mannenteam in Nederland. Na al lange tijd samen te hebben getraind, hebben we besloten deze twee verenigingen samen te voegen en in 2017 zijn we officieel Roller Derby Groningen geworden.

Dit brengt ons naar waar we nu zijn: een kleine maar enthousiaste vereniging met drie teams (vrouwen, mannen en co-ed), een paar junior leden en een heleboel derby liefde.

Het hebben van een eigen vereniging betekent dat we ook alles zelf moeten doen: een plek hebben om te trainen, leden werven, promotie uitvoeren en wedstrijden organiseren, dit gaat allemaal via vrijwilligers. We zijn trots op de prestaties van onze teams en skaters: we hebben ons geplaatst voor de nationale kampioenschappen, evenementen georganiseerd en sommige van onze leden zijn betrokken bij de nationale teams als trainers, coaches en skaters.

Roller derby gaat niet alleen om het winnen van een wedstrijd, het gaat vooral om het overwinnen van jezelf, fysiek, organisatorisch of op andere vlakken; uiteindelijk merk je dat je dingen kan.