Over RDG

Roller Derby Groningen is een kleine maar enthousiaste gemengde roller derby vereniging met drie teams (vrouwen, mannen en co-ed), één junior lid en een heleboel liefde voor skaten.

We zijn  in 2011 opgericht door General Teresa en Kamikaaskop onder de naam Northern Lightning Rollergirls. Northern Lightning Rollergirls is een van de eerste roller derby teams van Nederland en de eerste in Noord-Nederland. Een paar jaar later is er nog een vereniging gestart in Groningen, namelijk de Roaring Thunder Men’s Derby, het allereerste mannenteam in Nederland. Na al lange tijd samen te hebben getraind, hebben we besloten deze twee verenigingen samen te voegen en in 2017

Het hebben van een eigen vereniging betekent dat we ook alles zelf moeten doen: een plek hebben om te trainen, leden werven, promotie uitvoeren en wedstrijden organiseren, dit gaat allemaal via vrijwilligers. We zijn trots op de prestaties van onze teams en skaters: we hebben ons geplaatst voor de nationale kampioenschappen, evenementen georganiseerd en sommige van onze leden zijn betrokken bij de nationale teams als trainers, coaches en skaters.

Roller derby gaat niet alleen om het winnen van een wedstrijd, het gaat vooral om het overwinnen van jezelf, fysiek, organisatorisch of op andere vlakken; uiteindelijk merk je dat je dingen kan.